18 Май 2021

Вие сте тук

По-евтини чадъри и шезлонги ще има през лятото по Черноморието

18.05.2017

Цените за чадър и шезлонг, които плащат туристите, ще бъдат намалени  на много места това лято, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Бургас, цитирана от пресцентъра на министерството. Там тя проведе среща за подготовката на летния сезон в региона. Като един от примерите тя посочи морски плаж „Къмпинг Нестинарка“, където цената за 1  чадър е 0,36 лв., а за шезлонг – 0,36 лв.  На „Къмпинг Оазис“ това лято чадърите и шезлонгите ще струват  по 6,00 лв., докато миналата година са били по 10,00 лв. В срещата участваха вицепремиерът Валери Симеонов, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметове на общини в областта, представители на МВР, НАП, РЗИ.

 

„Миналата година с приетата от нас методика задължихме новите концесионери да предложат цените на шезлонги и чадъри“, припомни министър Ангелкова. Тя бе категорична, че основен приоритет в работата й е броят на неохраняемите плажове да бъде намален. „Това лято служителите на Министерството на туризма ще проверяват както плажовете, така и местата за хранене и настаняване, за да се осигури нормално протичане на сезона. С това целим гостите, които посещават за първи път България, да се върнат отново“, допълни тя.

 

Данните до момента показват, че предстоящият летен сезон ще бъде много успешен, като ръстът ще варира между 7% и 10%, посочи министърът. Тя увери, че и през това лято мобилни екипи ще проверяват плажовете, отдадени на концесия и под наем, които ще реагират максимално бързо на подадените сигнали. Горещият телефон ще продължи да функционира, ще бъдат подновени и табелите, които бяха поставени миналата година с актуална информация за стопаните на плажовете. Министър Николина Ангелкова информира, че в момента се работи и по развитието на онлайн платформата, чрез която могат да се проверят цените на шезлонгите и чадърите.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed