Как се пие уиски? На този въпрос повечето със сигурност ще отговорят: чисто, с лед или с вода. Няма да сбъркат, но отговорът със сигурност не е пълен. Преди да отпиете глътка уиски, потапяте узряла ягода в прясно смлян черен пипер и бавно я изяждате. Така, казват експертите, най-добре се освобождават вкусовете на уискито. Друго път предлагат с потопена в него люта чушка, която му придава по-пикантен вкус. Или пък уискито съдържа натурален мед, който го прави по-деликатно.
Всичко това стана известно по време на презентация на американско уиски, организирано от търговското представителство на "Департамент по земеделие" към посолството на САЩ с помощта на шест фирми вносители. Домакин на събитието бе г-жа Мартина Стронг, заместник-посланик в Посолството на САЩ в София. По думите й продажбите на американско уиски в България през последните години значително са нараснали. А думата „уиски“ е сред 26-те най-популярни в света, допълни Ралица Скорчева, председател на Асоциацията на производители, вносители и дистрибутори на алкохолни напитки.
Шест компании и 15 марки уиски бяха в центъра на вниманието на презентация на американското уиски, чийто домакин бе Sofia Live Club. Сред представените марки бяха Jim Beam, Maker’s Mark, Jack Daniel’s, Wild Turkey, Four Roses, Bullet Burbon и др.
Около 200 гости присъстваха на събитието, включително политици, бизнесмени, медийни личности и представители на шоу бизнеса.