02 Май 2024

Вие сте тук

Последните 135 руски туристи излетяха за Санкт Петербург

15.09.2011

Филип Киркоров платил билетите на отпътувалите снощи туристи за Санкт Петербург

135 туристи са излетели снощи в 21 часа от Бургас за Санкт Петербург, съобщи "Ростуризм", цитиран от РИА Новости. От "Ростуризм" припомнят, че до края на септември още 900 туристи предстои да се върнат от почивка в България с полети на 16, 23 и 30 септември.

Билетите били са закупени от естрадната звезда Филип Киркоров, съобщи информационната агенция. “Това е мой дълг, защото се чувствам българин.”, коментира Киркоров пред агенцията певечът.

Междувременно вестник "Монитор" съобщи, позовавайки се на източник от "България ер",  че  „Алма тур” e изпращал на морските летища пътници фантоми, за които никой не е купувал билети за връщане. Затова имената на пасажерите не са влезли нито в резервационната система на „България ер”, нито на друга авиокомпания.  От авиопревозвача били  категорични, че „България ер” никога не е отказвала да качи на борда си пътник, чието име фигурира в списъците с пасажери. Онова, което „Алма тур” хвърлят в пространството, е бройка хора, които не знаят как ще се върнат у дома, но не става ясно с коя компания би трябвало те да пътуват. Причината е, че туроператорът не им е запазил места, обясниха от авиокомпанията. „България ер” работи по договор за съвместно изпълнение на полетите с няколко руски превозвача и ако хората са кацнали у нас с едната, може да отлетят с другата. Фактът, че списъците не са известни на нито една от компаниите, означава, чепътниците никога не са имали билети категорични са от „България ер”.От националния превозвач напомниха още, че „Алма тур” е регистрирана по IATA, притежава съответния код и може да осигурява самолетни билети по всяко време. Фактът, че туроператорът не осигурява тези билети, означава, че проблемът е при тях.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed