24 Апр. 2024

Вие сте тук

Полските хотели - празни за Евро-2012

21.05.2012

 

Цените са вдигнати между 500 и 1000 процента

Колко ще са гостите, които ще пристигнат в Полша за Европейското първенство по футбол? Първоначално очакванията били за над 80 хил души. Сега обаче никой не се наема да прогнозира, защото до момента много малко хотели са успели да продадат базата си, пишат полските медии.


Апартаментите за датите на шампионата са празни, а хотелски стаи също не се търсят много. В момента най-оптимистичните прогнози сочат, че две трети от хотелите ще останат празни.


Не е много по-розово и положението с къмпингите. В популярния къмпинг «Карслберг» във Вроцлав, например, се очаква да бъдат заети едва 500 от общо 3000 места.


Според експертите съвсем ограничен брой от хора се интересуват от офертите на хотелите, хостелите и къмпингите.


Мнозина се плашат от високите цени в хотелите, които са вдигнати между 3 и 4 пъти. Според http://uapl2012tourguide.com рекордът се държи от Вроцлав, където цените са се вдигнали 970 пъти! Изданието коментира, че да нощуваш там е по-скъпо, отколкото в Лондон за Олимпиадата. В познан поскъпването е с 900%, в Гданск – 800%, а във Варшава е най-“евтино“ - едва 500% по-високи цени. В Гданск най-евтината нощувка струва около 200 евро, а най-скъпата е над 3000 евро.


Засега хотелиерите не отстъпват и твърдят, че ще държат до последно цените високи. За сметка на това вероятно last minute офертите ще са на доста приемливи цени.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed