19 Апр. 2024

Вие сте тук

Полската авиокомпания OLT Express – във фалит

02.08.2012

Голямата полска авиокомпания ОЛТ експрес (OLT Express) обяви фалит и излиза от пазара на страната, съобщиха представители на компанията, цитирани от ИТАР-ТАСС.

 

"Изчезваме от полското небе. Главната цел на този проект бе да дадем на поляците възможност да използват самолетите като достъпно средство за транспорт," се посочва в съобщение на сайта на компанията.

 

Фирмата, която предлагаше на клиентите си билети на по-ниски цени, не можа да намери нови инвеститори. Заради фалита на компанията, която е специализирана и в чартърни полети, тази сутрин много полски туристи не можаха да се отправят навреме към местата си за отдих. На туристическите компании им се наложи спешно да търсят нови самолети.

 

В разгара на туристическия сезон "падането" на ОЛТ експрес далеч не е единственото. През последните месеци няколко полски туроператори обявиха фалит, като провалиха отпуските на хиляди свои клиенти, които или не заминаха на дългоочакваното пътешествие, или трябваше спешно да се прибират от почивка, припомня ИТАР-ТАСС.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed