23 Апр. 2024

Вие сте тук

Половината от полетите на Луфтханза анулирани заради стачка

01.12.2014

Пилотите на германския национален въздушен превозвач Луфтханза (Lufthansa) започнаха днес 36-часова стачка, 10-ата от началото на годината, предизвиквайки анулирането на над 1000 полета, предаде Франс прес.


Европейският лидер във въздушния транспорт, чиято централа се намира във Франкфурт, обяви, че близо 1350 полета или почти половината от 2800-те по разписание за днес, са анулирани.


Стачката започна днес в 11:00 часа по Гринуич и трябва да продължи до вторник 23:00 часа по Гринуич. Тя засяга полетите на къси и средни разстояния в Германия, както и на далечни, обяви вчера синдикатът на пилотите Кокпит (Cokpit).


Над 150 000 пътници бяха засегнати днес от стачката, чиято цел е да окаже натиск върху ръководството при преговорите по схемите за пенсиониране. Започнало през април, това протестно движение е на път да покаже по-втвърдени позиции на пилотите с 10-ото спиране на работа, което ще бъде и по-дълго, отколкото при предишните девет, отбелязва АФП.


Профсъюзът на пилотите е против плановете на Луфтханза да повиши възрастта за предсрочно пенсиониране до 61 години от сегашните 59.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed