29 Март 2024

Вие сте тук

Подкрепата на Феста хотели за Клисурския манастир „Св.Петка“ става дългосрочен проект

04.04.2012

 

Хотел Феста София стана домакин на първата беседа за представяне на най-голямото традиционно вероизповедание в България – православието, като част от съвременната ни култура и Фотоизложба “История и настояще на Клисурския манастир “Св. Петка”


 

Беседата изнесе Негово Преосвещенство Знеполският епископ Йоан, викарий на Негово Светейшество Максим, Патриарх Български и Митрополит Софийски.

 

Събитието е продължение на благотворителната инициатива на г-жа Петя Славова в подкрепа на Клисурския манастир “Св. Петка”, чието начало бе поставено през 2011 г. с набирането на над 52 хиляди лева за обновление на манастира и строежа на нова църква.

 

Подкрепата на манастира “Св. Петка” прерасна в дългосрочен проект, част от програмата за корпоративна социална отговорност на Феста Холдинг и Инвестбанк.

 

Подех инициативата да подпомогнем манастира с огромното желание да  съхраним за поколенията светата обител. Благодаря на всички, които дариха средства за манастира. Ще се радвам да приобщим повече хора към благородната кауза”, заяви г-жа Петя Славова.

Преди беседата беше открита изложба “История и настояще на Клисурския манастир “Св. Петка”. Гостите на събитието имаха възможността да опознаят чрез представените майсторски фотографии едно от столетните хранилища на българското православие, духовност и култура – Клисурския манастир “Св. Петка”.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed