19 Апр. 2024

Вие сте тук

Подготвя се пътеводител за Източните Родопи на английски

08.05.2012

Пътеводител за Източните Родопи на английски език подготвя холандската фондация Кросбил Гайдс (Crossbill Guides).  Седемчленен екип, който ще подготви изданието, вече е в българската част на планината. Интересът на организацията е бил привлечен от богатото биоразнообразие в Източните Родопи, обясни Алберт Влийгентхарт от екипа на Кросбил Гайдс.

Изданието за Родопите ще бъде на английски език. Очаква се да бъде на пазара през 2013 г. Пътеводителят ще се продава в книжарници в Северна Европа, най-вече в Холандия, Белгия и Англия, както и чрез интернет в целия свят.

В него ще са описани маршрути, които при обиколки пеш или с кола дават представа за характерните видове в описваните местообитания на описаните индивиди, допълва Алберт Влийгентхарт. Той и останалите членове на екипа пристигат в Кърджали на 11 май.

Фондация Crossbill Guidesе неправителствена организация, чиято цел е да привлече вниманието на обществеността към въпросите, свързани с опазването на природното богатство. Фондацията издава многобройни пътеводители, чрез които искат да покажат колко красиви места има в Европа и да подтикнат читателите си да ги посетят.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed