26 Апр. 2024

Вие сте тук

Повече полети от Черноморието до Москва ще има идното лято

21.12.2011

По 21 полета седмично ще има от летищата във Варна и Бургас до Москва през през следващия летен сезон, съобщи пресцентърът на транспортното министерство. Това е със седем повече, отколкото през сезон 2011 г. Ръстът е договорен след множество срещи между представители на транспортните министерства на България и Руската Федерация, уточняват от министерството.

През сезон 2010 г. е имало седем посела между Варна и Москва, а тази година броят им е увеличен два пъти.  От началото на летния сезон на 2012 г. полетите по всяка от линиите ще станат 21 седмично, при което като няма да има ограничение на броя предоставяни седалки на полет, съобщиха от МТИТС. Това ще доведе до увеличаване на капацитета на линиите и безпроблемното обслужване на туристическия поток през лятото на следващата година.

Във връзка със засилването на сътрудничеството в областта на авиацията между България и Русия Министерството на транспорта на Руската Федерация е отличило със "Златна колесница" Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България. Тази награда се връчва за добро сътрудничество в областта на транспорта, съобщават от министерството. През 2011 година с нея са отличени само министерствата на транспорта на България и на Беларус.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed