24 Апр. 2024

Вие сте тук

Повече авиопревозвачи ще могат да извършват чартърни полети до Русия

12.05.2011

 

Освен основните два авиопревозвача и други ще могат да извършват чартъри от Русия до България. Това ще доведе до положителен ефект и ще бъде облекчение за руските туристи, каза в отговор на журналистически въпрос в Русе заместник- министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. В дунавския град той участва в откриването на седмото издание на туристическото изложение "Уикенд туризъм Русе 2011".

Маринов обясни, че съгласно спогодбата за въздушните превози между двете страни има назначени превозвачи. Това са българският "България еър" и "Аерофлот", които досега единствено имаха право да извършват чартъри. Тази година обаче е разрешено и на други авиопревозвачи от Русия да летят до България.

Зам.-министърът припомни, че са съкратени и сроковете за издаване на визи за руски граждани. Допълнително са открити визови центрове, където да се подават документите.

По думите на Маринов в летния сезон се очаква увеличение от 10 процента на броя на чуждите туристи у нас спрямо миналата година. Основно те ще бъдат от Русия, Германия, Централна Европа и съседните на България страни.

На въпрос дали българинът ще може да си позволи да отиде на море това лято, Маринов отговори положително. Той добави, че хотелиерите предлагат различни отстъпки и екстри за българските туристи, както по отношение на цените, така и по броя на услугите, които безплатно им се предоставят. Българинът ще може да почива на нашето Черноморие, но не трябва да чака последния момент, тъй като различните намаления и отстъпки важат в началото и към края на сезона, а не в основната му част.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed