19 Апр. 2024

Вие сте тук

Пловдив стана "Лидер в туризма на Балканите 2016"

02.12.2016

Пловдив получи престижния приз "Лидер в туризма на Балканите" по време на второто издание на наградите "Balkan Awards for Tourism Industry 2016", на церемония провела се снощи в София, съобщи пресцентърът на общината.


Пловдив бе номиниран и получи престижното отличие не само защото е един от най-старите градове в Европа, който пази огромно културно и археологическо наследство - повече от 700 културно-исторически забележителности и над 300 000 движими културни паметници, с находки от седем археологически периода, но и заради успешната реализация на поредица от амбициозни проекти, като част от стратегията на Община Пловдив за развитието на града, се допълва в съобщението.
През последните няколко години градът се развива изключително динамично и получи много отличия в международен план.

 

Пловдив е най-старият жив град в Европа и е в топ 10 на водещите туристически дестинации в световен мащаб, според "Дейли телеграф" е и най-добрият град за бизнес в България за 2014 и 2015 година. През настоящата година, Пловдив бе обявен за водеща туристическа дестинация в класацията "Най-добри европейски дестинации - 2016".


Богатият културен календар, който включва повече от 100 престижни прояви годишно - опера, камерни, симфонични концерти, театрални фестивали, рок концерти, изложби и пр. 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed