23 Апр. 2024

Вие сте тук

Пловдив посреща туроператори от 8 държави през 2013 г.

14.11.2012

Туроператори  от осем страни ще дойдат в Пловдив за поредна среща през май 2013 г., съобщиха от общината.

До момента е получено потвърждение от компании в туристическия бранш от Англия, Белгия, Германия, Гърция, Словения, Турция, Франция и Япония, съобщи Дарик нюз, позовавайки се на зам.-кмета Стефан Стоянов.

Миналата седмица община Пловдив се представи на българския щанд на Световната туристическа борса в Лондон. За нея това е четвърто участие, но за пръв път тя прави специална презентация, уточниха от общината.

Основен фокус в представянето бяха античното наследство на града и възможностите за организиране на иновативни туристически пакети и маршрути.

Подготвеният от ОП „Туризъм” оригинален пърформанс, представящ диалог между облечени в древноримски туники знатни дами от античността, бе последван от двуминутен клип за Пловдив, изработен специално за форума. Туроператори, журналисти и гости оцениха нашата презентация като най-атрактивна, съобщиха още от общината.

На изложението бяха разпространени и мини-диск с презентацията „Пловдив – усещане за изкуство и история“, флаер с по-значимите културни събития в Пловдив за 2013 г., информационни материали за туристически обекти и събития.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed