28 Март 2024

Вие сте тук

Пловдив и Ниш тръгват заедно по римските пътища

04.06.2012

 

Туристическата организация на град Ниш, Сърбия и Общинско предприятие „Туризъм“ – Пловдив подписаха договор за приятелство на официална церемония в кметството на Ниш на 3 юни 2012 г., съобщиха от Туристическия информационен център в  Пловдив. 

 

Директорът на ОП „Туризъм“- Пловдив Виделина Гандева и един експерт от предприятието бяха поканени на тридневна визита по време на традиционните дни в чест на император Константин и неговата майка Елена. Община Пловдив беше представена в щанд на открито в района на крепостта Твържава, където експонира триизмерно пано на пловдивския античен стадион.

 

Интересът на граждани, медии и професионалисти от туристическия бранш към Пловдив беше изключителен. В рамките на събитието пловдивските и нишките представители се споразумяха за предприемане на съвместни инициативи в областта на опазването на античното културно наследство и обичаите на двете общини.

 

Информационните материали на Пловдив акцентираха върху културния календар на града за 2012 г. и новия продукт на отдел „Маркетинг и реклама“ към ОП „Туризъм“ маршрутът „По римския път“. Пловдивчани присъстваха на откриването на паметник с барелефно изображение на образа на император Константин по случай 1 700 години от подписването на Миланския едикт, с който християнската религия се провъзгласява за равноправна на другите религии. По време на официално подписания акт двете туристически организации се договориха да работят за развитие и популяризиране на нов общ туристически продукт, включващ римски паметници върху територията на двата града.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed