26 Апр. 2024

Вие сте тук

Пловдивчанин стана "Готвач на България"

22.04.2012

Милен Панев от Пловдив завоюва титлата „Готвач на България 2012“ по време на Националната кулинарна купа, която се проведе в Пловдив на 20 и 21 април.

Класически ястия, приготвени с нови техники, допринесоха за крайното му класиране. Предястието с телешки език, агнешко със спанак, сметана и кашкавал и за десерт млечен крем върху килим от кока-кола плюс сладолед с боза, е печелившата комбинация на победителя, който е готвач в ресторант "Филипополис". Той се занимава с кулинария от 13 години и досега има два сребърни медала.


Топ-готвачи от Варна спечелиха титлата "Кулинарен отбор на България 2012". Триото включва Стоян Пенев, Деян Димитров и Георги Кралев.


Общо над 60 състезатели се бориха за титли във всички категории на конкурса. Надпреварата бе организирана от Българската асоциация на професионалните готвачи и Международен панаир Пловдив.


За титлата Сладкар на България 2012 се пребори Павлина Евтимова от Варна. При пицарите на първо място бе класиран Адриан Пантелеев, а категорията "Филетиране на риба – сьомга" най-добре се справи Атанас Атанасов.


По време на състезанието „Сладкар на България 2012“ мексиканецът Едуардо Кортес успя да създаде абстрактна композиция от различни видове шоколад. Венера Милоска от шоколад бе друг претендент за титлата.

 

Повече за Националната кулинарна купа ще можете да прочетете в бр.3 на THExperts

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed