03 Май 2024

Вие сте тук

Плаваща количка за инвалиди вече има в Слънчев бряг

06.06.2013

Южният плаж в курорта "Слънчев бряг" от този летен сезон разполага с плаваща количка за инвалиди, съобщи управителят му Кирил Спасов, цитиран от БТА.


Всички трудноподвижни посетители на пясъчната ивица ще могат да ползват специализираната плаваща количка, с която да влизат безопасно в морето, и с която ще се улесни престоят им във водата. Южният плаж е единственият по нашето Черноморско крайбрежие, който разполага с подобна екстра за хора с физически проблеми, каза Спасов. Услугата няма ограничения във времето за ползване. Придвижването на трудноподвижния с количката до морската вода се извършва от придружител. Безплатната екстра се намира на плаж "Какао бийч" и ще е на разположение до 30 септември.


"Южният плаж е адаптиран така, че до него да имат пълен достъп хората със затруднено придвижване. Те са част от нашето общество и затова грижата за тях, осигуряването на равни възможности за плажуване и пълноценната им почивка на пясъка е сред основните цели, които следва във фирмената си политика концесионерът на Южния плаж", заяви Спасов. На плажа има обособена зона за инвалиди. Там са поставени безплатни чадъри, които са обозначени с надпис и лого. Зоната се намира в непосредствена близост до алеите от монтирани дървени скари за достъп до плажа, които служат за лесно придвижване на хората с инвалидни колички без чужда помощ.


"Дървените пътеки са в улеснение и на майките с детски колички и възрастни хора. Оставили сме свободна половината от ивицата за безплатно разполагане на собствени чадъри и плажни аксесоари", допълни управителят на плажа. Тази година Южният плаж отново е носител на международния екологичен стандарт "Син флаг" за чиста пясъчна ивица, чиста морска вода, добра инфраструктура за хора с увреждания. Плажът печели екологичния сертификат за шеста поредна година.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed