20 Апр. 2024

Вие сте тук

Пилотите на Луфтханза отново в стачка

08.10.2014

Стачката на пилотите на германския авиопревозвач Луфтханза (Lufthansa), която започна днес, ще има минимални последици. Това заяви пред медии представител на товарното подразделение на концерна Луфтханза карго (Lufthansa Cargo), цитиран от ТАСС.


Пилотският синдикат Кокпит (Cockpit) обяви, че стачката ще засегне товарните полети.


Компанията е прехвърлила за по-късен час утре излитането само на два полета - за Пекин и за Йоханесбург, посочи представителят на Луфтханза карго. Други 19 товарни полета, които бяха застрашени от протестната акция, ще станат по график. Компанията е прибегнала до услугите на пилоти, които доброволно са се съгласили да работят.


Кокпит призова пилотите към двудневна стачка, която започна днес в 3 часа местно време (4 ч. бълг. време) и ще продължи до 9 октомври 22:30 часа местно време (23:30 ч. бълг. време). Това е шестата стачна вълна за последните няколко месеца.


Кокпит настоява пилотите да продължат да излизат в пенсия на 55 години и да получават 60 процента от заплатата си, докато не започне изплащането на държавната пенсия. Авиокомпанията иска да намали тези плащания.


Луфтханза твърди също така, че схемата вече не е необходима, като се имат предвид увеличената продължителност на живот и неотдавнашно съдебно решение, според което пилотите вече могат да работят до 65 години.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed