25 Апр. 2024

Вие сте тук

Пивоварите на Европа организират фотоконкурс

20.09.2012

След миналогодишния успех на фотоконкурса „Лицата на пивоварството”, в който бяха представени 700 снимки от 13 европейски страни, Пивоварите на Европа организират тази година неговото второ издание, съобщиха от Съюза на пивоварите. Новата тема на конкурса е "Пивоварството и моята общност" и има за цел да подчертае важната роля на пивоварната индустрия в местната общност, както и социалния, културния и икономическия й принос. Фотографиите трябва да са фокусирани върху пивото като продукт, който обединява хората и допринася за качеството на нашия живот. Конкурсът дава възможност на талантливи фотографи от цяла Европа да покажат своите снимки, да разкажат своите истории и да спечелят атрактивни награди. Крайният срок за подаване на фотографиите е 7 октомври 2012 г.

 

Авторите на най-добрите три снимки, избрани от жури от експерти, ще получат награди на обща стойност 1750 евро под формата на фотографско оборудване, съответно  на стойност 1000 евро - за първо място, 500 евро - за второ и 250 евро  за трето място. Освен това снимките ще бъдат публикувани и използвани в цяла Европа, което ще осигури на печелившите фотографи голяма популярност. Носителят на първа награда ще бъде поканен на престижна гала вечер в Брюксел в края на 2012 или началото на 2013 г., за да получи наградата си, като разходите за транспорт и една нощувка ще бъдат поети от Пивоварите на Европа.

 

Темата "Пивоварството и моята общност" е избрана, за да позволи на участниците да подчертаят техните взаимоотношения с общността, приятелите и местното любимо място за пиене на бира; да поставят на преден план онези, които разчитат на пивоварната индустрия за препитанието си. С езика на фотографията могат да бъдат показвани бирарии и заведения, както и хората, които ги управляват, като собственик, барман, пивовар или доставчик. Към фотографиите трябва да има и кратък текст, който да описва каква лична история за пивоварството стои зад снимката.

 

В конкурса могат да вземат участие граждани на 27-те държави-членки на Европейския съюз плюс Хърватия, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария и Турция. Участието в конкурса е безплатно. Фотографираните лица, както и самите фотографи, трябва да бъдат на възраст над 21 години. Снимки, подадени за участие в конкурса от лица под 21 години, няма да бъдат приемани. Фотографиите се подават директно на уебсайта на инициативата  www.facesofbrewing.eu. На него ще намерите и допълнителна информация за конкурса,  правилата и условията за участие.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed