20 Апр. 2024

Вие сте тук

Париж ще стимулира китайския туризъм във Франция

14.01.2014

За да увеличи мащабно броя на китайските туристи във Франция, Париж ще издава за 48 часа визи на китайски граждани от 27 януари, когато се навършват 50 години от установяването на двустранни отношения, съобщи френският министър на външните работи Лоран Фабиюс, цитиран от Франс прес.


"Над 1,2 милиона китайски туристи са посетили Франция миналата година и ние се надяваме този брой да се увеличи мащабно в близките години", посочи министърът, представяйки основните събития през годината за отбелязване на 50-годишнината от установяването на отношения между Франция и Китай. Планирани са около 400 такива събития във всички области.


По думите на Лоран Фабиюс, това ще бъде и повод за рекламна кампания за за туризма във Франция, насочена към китайската публика.


Досега сроковете за издаване на визи бяха около десетина дни и доста повече в периоди на туристически наплив.
"Искаме да помогнем на нашите интелектуалци, на нашите предприемачи, на нашите учени, артисти, студенти, на нашите младежи на не толкова младите, китайци и французи, да развиват обмена помежду си", подчерта Фабиюс.


Преди 50 години, на 27 януари 1964 година, генерал Шарл де Гол установи дипломатически отношения с Китайската народна република. Така той стана първият западен ръководител, поел тази инициатива "с визионерски характер", изтъкна министърът, който е социалист.


Той подчерта, че над 100 000 души в Китай учат френски, като техният брой расте, а китайските студенти във Франция, които в момента са над 35 000, се увеличават с около 10 на сто годишно.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed