18 Апр. 2024

Вие сте тук

Париж е бил домакин на близо 1000 събития през 2010 г

18.04.2011

Конгресният дворец във Версай е едно от 14-те най-популярни места за конферентни прояви във френската столица

 

През 2010 г. приходите на Париж, свързани с организирането на конгреси и конференции, са надхвърлили €414 млн. Броят на събитията е 959 при 931 година по-рано. В същото време броят на участниците е намалял от 704 хил. души на 672 хил. души, показват данни, публикувани в отчета на Парижкото бюро за конгресен туризъм и цитирани от ftnews.com.

Деловите туристи, посетили френската столица във връзка с организирани прояви, са похарчили през 2010 г. €16,2 млн. за нощувки в хотели, което е с 11,2% повече, отколкото през 2009 г. Сумата представлява 45% от всички разходи на чуждестранните посетители на хотели през миналата година. Броят на нощувките в хотели по време на конгреси и конференции възлиза на 1,1 млн. (около 7% от общия брой нощувки на бизнес туристи в Париж).

Средно в Париж всеки месец се организират 80 конгреса. Повече от половината събития се организират за компании и организации в сферата на медицината.

Както и през 2009 г, през миналата във френската столица са организирани 19 големи международни събития с над 5000 участници. Засега делът им е едва 2% от всички събития, но пък на тях се пада почти една трета от всички участници на конгреси в Париж.

Над половината конгреси са привлекли международна аудитория: средният брой чуждестранни участници и посетители е 23% при 18% през 2009 г. Това означава, че всеки четвърти участник е от чужбина, коментират авторите на анализа.

Средният брой държави-участнички в събитията е нараснал от 6 на 9, сочат данните на отчета. Въпреки сравнително малкия брой държави почти 80% от конгресите, които се организират в Париж, имат статут на международни.

През миналата година за различни мероприятия са използвани близо 200 площадки в града, 70% са специализирани в конгресни прояви. Още 20% са конферентни зали в хотели. Според авторите организаторите на конгреси в продължение на много години остават верни на Париж.

Общо 14 места фокусират интереса на участниците на международни прояви. Делът на проведените там меротниятия е нараснал от 35% през 2007 г. на 49% през 2010 г., а броят на участниците се е увеличил от 69% на 80%.


Най-популярни места за конгреси и конференции в Париж


Centre des Congrès de la Villette - Cité des Sciences et de l'Industrie – UNIVERSCIENCE;

Centre des Hautes Etudes Militaires;

CNIT Paris La Défense – VIPARIS;

Disneyland Resort Paris;

Faculté de médecine des Saints-Pères;

Institut Pasteur Maison de la Chimie;

Le Palais des Congrès de Paris – VIPARIS

Les Espaces Cap 15;

Les Salles du Carrousel du Louvre – VIPARIS;

Maison Internationale - Cité Internationale Universitaire de Paris;

Palais des Congrès de Versailles – VIPARIS;

Palais des Congrès d'Issy les Moulineaux – VIPARIS;

Parc Floral de Paris;

Paris Marriott Rive Gauche Hotel & Conference Center.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed