28 Март 2024

Вие сте тук

Парижките хотели посрещат гостите си с празнични изненади

18.12.2012

Париж е прекрасен по всяко време на годината, но за коледните празници е ненадминат.  Познатите места се преобразяват и стават още по-привлекателни. Пред Гранд Пале се открива огромна пързалка, на Шан-з-Елизе се вихри приказен коледен панаир, преобразяват се витрините на магазините а на площад Конкорд се издига огромна елха. Освен, че е най-високата в Европа, тя надминава с десет метра дори прочутата коледна елха в Рокфелер Център в Ню Йорк.

 

Хотелите не остават по-назад. По време на празинците те поразяват гостите си с лукс и необикновени изненади.

 

Във вътрешния двор на известния парижки хотел The Park Hyatt Place Vendome например са направени няколко тераси, украсени със сняг, светулки и планински шалета, в които се демонстрират колекции от  новогодишни подаръци. В празничното меню на хотела са включени горещ шоколад, глювайн, коледни кифлички и сладки и пр.

 

По време на празничния сезон върху фасадата на хотел Hotel Fouquet's Barriere се проектират  3D изображения. Eлегантната обстановка и изтънчено меню са гарантирани в пакет с цена 1200 евро за двама. В  Mandarin Oriental – един от най-известните хотели в Париж, се организират детски забавления. Семействата, които отседнат в хотела, получават настаняване в семеен апартамент, вечеря в ресторант  Camélia и следобеден чай.

 

Другата източна перла на Париж – хотел Shangri-La Paris, е наблегнал на скъпия и оригинален декор на обществените зони, както и с елха, декорирана с украшения на Baccarat. В дните преди Коледа гостите организират празнични обиколки на Париж за гостите си.

 

Още един емблематичен хотел за френската столица - Hotel De Crillon, ще отложи затварянето си и отново ще посреща гости. Реновиранетно му се отлага за 2014 г. , а засега предлага на гостите си да се насладят на истинско шоколадово шоу, традиционни френски десерти и коледно меню, в което са включени миди Сен Жак, салата Цезар с трюфели, агнешко каре с артишок и маслини и пр. със специален подарък за всички гости.  

 

Известният луксозен хотел Le Royal Monceau е приготвил за гостите си богата колекция от подаръци, сред които дизайнерски чаши за кафе и свещи. Парижката Le Meurice съчетава празниците с изложба на произведения на Салвадор Дали, която тези дни може да се види в Центъра Помпиду. За случая е разработен специален коледен пакет. В навечерието на празниците хотелът започна сътрудничеството си с парижкия  магазин Printemps, в който се предлагат луксозни и ексклузивни коледни подаръци. А хотел Plaza Athenee е направил истинска ледена пързалка в двора си, за да достави повече весели моменти на гостите си. 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed