28 Март 2024

Вие сте тук

Парижките таксита протестират срещу нелоялна конкуренция

25.06.2015

Шофьори на таксита блокираха достъпа до три терминала на парижкото международно летище Роаси-Шарл де Гол, а движението на автомобили в няколко квартала на френската столица е нарушено заради протеста срещу услугата за превоз на пътници ЮбърПОП (UberPOP), предаде Франс прес.


Таксиметровите шофьори, по призива на всички синдикати, протестират срещу все по-несигурното положение в професията им и настояват за спирането на услугата ЮбърПОП, за която не се иска лиценз, както и прилагане на законите срещу нелегалните таксита.


От няколко месеца американската компания за предоставяне на транспорт с автомобили с шофьор Юбър е в конфликт с държавата заради мобилното й приложение ЮбърПОП, предлагащо услуги на ниски цени, като свързва клиенти с непрофесионални шофьори, които да ги превозят с личните си коли.


Големи протести са предвидени за днес и в Ница, Марсилия, Тулуза, Бордо, Лион и Лил.


В Париж достъпът до Гара Север е блокиран от десетки таксита, напрегната е обстановката и на другото парижко летище, Орли, където много шофьори на таксита преследват нелегалните шофьори. Има засилено полицейско присъствие и един от нередовните водачи е бил глобен.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed