25 Апр. 2024

Вие сте тук

Още един руски туроператор фалира

25.07.2014

Втори руски туроператор фалира за по-малко от две седмици. Компания „Роза ветров Мир“ съобщи, че не е в състояние да изпълни ангажиментите си към туристите и партньорите и преустановява дейност, съобщи  РАТА нюз, официалното издание на руския туристически бизнес.

 

Компанията почти не оперира на българския пазар, така че фалитът на туроператора няма да засегне български фирми.

 

Причина за фалита са дъмпингът на пазара, промените във валутните курсове, сложната вънщнополитическа ситуация и последвалият спад в търсенето на европейски дестинации.Последна капка е отказът на банка за продължаване на кредитирането в резултат на фалита на „НЕВА“, посочва пред РАТА нюз Ирина Крюкова, генерален директор на компанията.

 

Около 1000 туристи на компанията могат да бъдат засегнати от фалита. Повечето от тях са на обиколни програми в страните от Западна и Централна Европа.

 

Преди по-малко от месец фалира един от най-старите туроператори в Русия "Нева", при което над 6500 туристи се сблъскаха с трудности при завръщането си в родината си.

 

 

По данни на руската страна в момента 55 туристически компании носят името "Роза ветров", без да имат нищо общо с фалиралия туроператор.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed