26 Апр. 2024

Вие сте тук

Още един голям руски туроператор преустанови дейност

28.01.2012

Един от най-големите и популярни туроператори в Русия – Ланта Тур Воаяж, обяви, че прекратява дейност поради финансови проблеми, съобщи РИА Новости. По данни на Ростуризм над 8 хил. души могат да пострадат от този акт. В момента над 3000 души са изпратени от компанията в чужбина, където туристите вече имат проблеми с хотелиери, които изискват от тях да платят престоя си.

Макар че застраховката на туроператора е на стойност 100 млн рубли, от Ростуризъм не изключват вероятността тя да се окаже недостатъчна да се компенсират загубите на всички туристи и сумата  да е значително по-голяма.

Междувременно авиокомпания Транаеро вече обеща да върне безплатно туристите, които в момента се намират в чуждестранни курорти.

Ланта Тур е един от лидерите на руския пазар, като през 2010 и 2011 г. компанията е обслужила над 100 хиляди туристи. Туроператорът съществува вече 25 години и покрива широк спектър от дестинации – от Северна и Южна Америка, през Европа до Югоизточна Европа.

След фалита на Капитал Тур през октомври 2010 г. това е втори водещ туроператор в Русия, който преустановява дейност. Общият брой на фалиралите туроператори оттогава обаче надхвърля 10.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed