27 Апр. 2024

Вие сте тук

Отново проблеми заради стачката на Луфтханза

04.09.2012

След хаоса на летище Франкфурт в петък, възникнало заради стачка на кабинния екипаж на Луфтханза, днес пътниците на авиокомпанията отново изпитват трудности.

 

На пътниците, чиито полети са били отменени заради днешната стачка на стюардесите и стюардите на Луфтханза (Lufthansa) се предлагат алтернативни варианти, съобщи германският авиопревозвач, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Предлагат им се алтернативни полети, включително изпълнявани от партньорите ни по Стар алайънс (Star Alliance), уточни представителка на Луфтханза.
Освен това водещият германски авиопревозвач разчита на помощта на дъщерните си компании сред които са Ситилайн (Cityline), Евроуингс (Eurowings) и Джермануингс (Germanwings).

 


Заради стачката на стюардесите и стюардите на Луфтханза компанията е отменила до момента над 300 полета.
При първата такава стачка миналия петък на най-голямото летище в Германия - във Франкфурт на Майн - бяха анулирани общо 200 вътрешни и международни полета на авиокомпанията. Протестът, продължил също 8 часа, засегна общо 26 000 пътници.
Преговорите между профсъюза на стюардите и стюардесите и най-голямата германска авиокомпания, Луфтханза, за увеличаване на заплатите и компенсациите към заплатите с пет на сто, продължават вече повече от година, посочва ДПА.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed