18 Май 2024

Вие сте тук

Откриват почетно консулство на Израел в Бургас

08.02.2012

Задействани са процедурите по разкриване на почетно консулство на Израел в Бургас, стана известно след среща между кмета на Община Бургас Димитър Николов и временно изпълняващия длъжност ръководител на мисията на Израел в България г-жа Саусан Хасон.

Това е втората визита на Саусан Хасон в морския град след посещението й през декември, когато взе участие в конференцията на тема „Индустриален и логистичен парк Бургас – по-добрата концепция“, съобщиха от общината.

През последните години градът се е превърнал в атрактивна и предпочитана туристическа дестинация за много хора от Израел. През последния летен сезон полетите оттам до бургаското летище бележат около 50% ръст в сравнение с предходната година. Очаква се тенденцията за увеличаване броя на туристите от Израел да продължи и това лято, прогнозират от общината.

Кметът Димитър Николов обсъди с госта си възможностите за партньорство в областта на културата. Саусан Хасон заяви желание представители на израелското изкуство да посетят Бургас и да участват в богатата му културна и фестивална програма. Най-силен интерес у нея предизвикаха Международният фолклорен фестивал, SPIRIT of Burgas и най-новият, и иновативен фестивал „Включи града“.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed