28 Март 2024

Вие сте тук

Откриването на парк "Леденика" ще се състои въпреки възраженията

10.06.2015

Помпозното двудневно откриване на развлекателен парк "Леденика" ще се състои  въпреки възраженията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ срещу намерението на община Враца за официално откриване на парк "Леденика".

 

Планираното мероприятие е част от задълженията на община Враца по договор за изпълнение на проект "Развитие на устойчив туризъм в община Враца."Леденика"- туризъм без сезони", съобщиха от пресцентъра на общината. 


Възражението на МРРБ се обосновава с това, че проектът е в процес на изпълнение с краен срок 4 август 2015 г., по изпълнение му има установени нередности и забележки, които са обект на контрол от страна на Управляващия орган на оперативна програма "Регионално развитие" и не би могло обектът да се открива официално.


В отговора на община Враца се заявява, че част от изпълнението на проекта е организиране на специални събития в развлекателния парк, които не са свързани с официално откриване и церемония по рязане на лента, а са в изпълнение на задълженията по договора за безвъзмездна финансова помощ. Събитието се организира като празник за гражданите и гостите на града за популяризиране на развлекателен парк "Леденика", се посочва в съобщението. То ще се проведе според обявената предварително програма и на него са поканени всички, допълват от общината.

 

 

Както вече писа THExperts, атракционът, който ще представя уникален спектакъл от звук и светлина пред посетителите на пещерата "Леденика". Стойността му е 6 млн лв. Предвижда се  изграждането на многофункционален парк с различни забавления за туристи от различни възрасти. Намерението атракционите да бъдат изградени не само около пещерата, но и вътре в самата нея породи преди време много критики на туроператори.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed