26 Апр. 2024

Вие сте тук

Отворен е втори пункт за обработка на дивечово месо

17.05.2013

Открит е пункт за обработка на дивеч в държавно ловно стопанство "Витошко- Студена", съобщиха от Агенцията по безопасност на храните. Обектът обслужва ловните стопанства в Югозападна България и отговаря на европейските изисквания.


Пунктът е втори от този род в страната. Засега дивечът се обработва до едра разфасовка при строго съблюдаване изискванията на законодателството. Преди разфасованото месо да стигне до заведенията, то се изследва и за трихинелоза. Работи се основно с едър дивеч. Предстои да бъде въведена и по-дребна разфасовка, предназначена за търговската мрежа.


На територията на ловното стопанство има и пункт за обработка на трофеи.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed