02 Май 2024

Вие сте тук

Основните туристически зони в Тайланд не са пострадали от наводненията

25.10.2011

Макар че наводненията в Тайланд са оказали влияние върху международния туризъм в Тайланд, те не са засегнали основните туристически зони и забележителности, съобщи Туристическият борд на Тайланд.

Наводнението е засегнало предимно провинциите в Централен Тайланд, както и няколко провинции в северо-източната и северната част на страната. По последни данни в някои от регионите на север нивото на водата вече започва да спада.

Основните туристически региони– центр Банкок, Чианг Май, Чианг Рай, Лампанг, Сукотай, Канчанабури, Ратчабури, Паттайя, Ко Чанг, Районг, Пхукет, Краби, Транг, Самуи, както и всички провинции в южната част на страната не са попаднали под ударите на стихията.

Летищата в Тайланд, включително международното летище Суварнабуми в Банкок не са пострадали от наводненията и работят нормално. Както се посочва в съобщението, Суварнабуми разполага със средства за защита от наводнения, които позволяват да бъдат взети мерки при подобно наводнение. Контролните служби проследяват развоя на събитията и имат готовност да реагират.

Районите в Банкок, които традиционно се посещават от туристи, не са засегнати от водната стихия и са напълно достъпни. Със северната част на страната в момента има редовни въздушни полети, но част от автомобилните пътища и железниците са затворени. 

Междувременно стана известно, че едно от летищата в Банкок временно е затворено заради наводнението. Обявена е принудителна ваканция от 27 до 31 октомври, когато много от офисите в тайландската столица няма да работят.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed