16 Апр. 2024

Вие сте тук

Онлайн бизнесът расте с бързи темпове

30.03.2012

С повече от две трети са се увеличили резервациите през хотелските сайтове през 2011 г., а резервациите през онлайн агенции са нараснали с 20%. Това са част от данни, цитирани по време на конференция на тема „Онлайн маркетинг и дистрибуция на хотела“, която днес се провежда в Експо хотел, София. Организатори на събититието е компанията „ДРС травел“.

Проучванията показват, че 62% от резервациите в света се реализират онлайн, чрез хотелски сайтове – 46%, а чрез сайтове за колективно пазаруване – 5%. Независимо как извършват резервацията си, 68% потребителите се съобразяват с онлайн каналите. Затова хотелите се нуждаят от ефективна онлайн реклама, посочи управителят на „ДРС травел“ Димо Желев.

Според Станислав Димитров от Hop online за ефективна реклама хотелът трябва да е правилно позициониран в Google. Ве по-голям клиети търси в интернет информация, свързана с конкретни места и услуги. Например, хотели в София търсят около 3000 души месечно, които са местни потребители, каза той. Използването на други безплатни и нископлатени услуги на Google е един добър начин за много хотели да прескочат посредниците и да пренасочат трафика директно към своя сайт.

Сред обсъжданите теми са оптимизация на хотелския сайт за Google, Е-mail и Social network кампании, ефективна онлайн реклама на хотела, промоция чрез сайтове за групово пазаруване и др.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed