02 Май 2024

Вие сте тук

Ол инклузив с марихуана предлагат в Колорадо

05.02.2014

„Пуши със стил“ е една от рекламите на джойнт туровете, които вече се предлагат в Колорадо.  От 1 януари т.г.Колорадо е първата дестинация в света, която предлага легални турове, включващи най-различни дейности, свързани с пушене на марихуана, съобщи „Денвър Пост“.

 

От тази дата продажбата на джойнт  на граждани над 21-годишна възраст е законна в специално лицензирани магазини, а това даде импулс на туроператори да започнат да предлагат „тематични“ турове.

 

Всичко започна миналата година, по време на Световната седмица на канабиса. Още тогава любители на трева започнаха да се стичат в щата и за тях бяха организирани специални турове. Обиколката  включваше посещенияна концерти, на специални събития,  семинари и уъркшопове, набавяне на суровина и настаняване в „канабис-френдли“ хотели и кулинарни уроци.

 

Тогава имаше и специални дегустации на  различни видове хибриди на канабис, както и посещение на плантации с тази култура.

 

Днес предлагането е още по-разнообразно с нощни партита, ралита, канабис купа. Дори се комбинира ски почивка  с малко марихуана, въпреки че повечето писти са федерална собственост и употребата на марихуана там е забранена. Същото се отнася и за националните паркове, националните гори и забележителности, както и в много публични зони.  Има и ВИП вариант – няколкочасова обиколка на  култови места с лимузина. Грижа на организаторите е да обяснят на посетителите правилата и каква е безопасната за тях доза. Законът определя количествата, които могат да бъдат закупени, но решението колко да консумира остава за самите потребители. В репортаж на местна телевизия една от организаторките разказа, че сериозни възрастни хора с деца и внуци бързо се превръщат в кикотещи се същества, които престават да разсъждават.

 

Организаторите уверяват, че в цената е включено всичко от стъпването на летището. Според тях ол-инклузив почивката е много търсена и през следващите шест месеца всички турове са разпродадени.

 

Официалните власти, управляващи развитието на туризма в Колорадо вече се обявиха против превръщането на Колорадо в място за джойнт-туризъм. Неофициално те дори обявиха мораториум върху рекламата и маркетинга на този вид туризъм, писа „Травел Уикли“. Засега те ще наблюдават как се развива, за да отчетат всички плюсове и минуси на новата услуга.

 

 Повечето хотели и заведения също не са във възторг от новите туристи, отбелязва изданието. Все пак от тях самите зависи дали  ще разрешат консумацията на марихуана или не, а някои от тях вече се присъединиха към кампанията, приемайки туристи за Нова година. Те обаче ще бъдат стриктно следени дали изпълняват задълженията си да образоват туристите за всички рискове.

 

Изданието цитира Ал Уайт, директор на туристическия офис в Колорадо, който е доста предпазлив в изказването си. Според него още е твърде рано да се дават оценки, но не изключва, че мнозина родители на тинейджъри ще изберат друга дестинация за ски почивката си. В същото време той е убеден, че други ще предпочетат Колорадо точно заради възможността да карат ски, а вечер законно да си запалят цигара марихуана.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed