29 Март 2024

Вие сте тук

Няма съществени нарушения по празниците, установи агенцията по храните

24.04.2012

Над 1 500 проверки, свързани с великденските и георгьовденските празници, и 3 689 проверки по официален текущ контрол са извършили през изминалата седмица  инспектори към Българска агенция по безопасност на храните, съобщиха от БАБХ.


Резултат са 29 Акта за административни нарушения и 65 предписания. Няма обекти с временна или постоянна преустановена дейност, възбранени и бракувани са 97,97 кгилограма хранителни продукти съхранявани при неподходящи условия, без придружаващи документи за произход или без идентификационна маркировка.


По време на текущите проверки  са издададени 186 предписания и са съставивени 73 Акта за административно нарушение. Бракувани са над 470 килограма храни и хранителни продукти и 180 яйца. Поради констатирани несъответствия са затворени или с преустановена дейност 3 обекта.


Най-често констатираните нарушения са свързани с неправилно съхранение на продуктите, съхранение и предлагане на продукти с изтекъл срок на годност, без идентификационна маркировка или некоректни търговски документи, пропуски в системите за самоконтрол.


Тематичните проверки ще продължат до Гергьовден.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed