28 Март 2024

Вие сте тук

Няма спад на пътуванията на българите до Турция въпреки размириците

13.06.2013

Продължаващите вече две седмици размирици в Истанбул и други турски градове не водят до спад на пътуванията на българите до южната ни съседка, сочат данните на онлайн туристическа агенция eSKY.bg.  Въпреки протестите и насилието срещу демонстрантите около площад „Таксим” в Истанбул през последните дни всички полети от и до летище „Ататюрк” се изпълняват нормално.

 

До момента няма отменени резервации на самолетни билети или хотели на българи, които са планирали пътуването си до Турция предварително. От агенцията добавят, че нивото на продажбите на билети до южната ни съседка се запазва според очакваното и след началото на бунта срещу премиера Реджеп Ердоган. Полетите през истанбулското летище „Ататюрк”, което се използва като транзитна спирка към много дестинации до Близкия и Далечен Изток, дори бележат известен ръст спрямо същия период на миналата година.

 

Вълненията в Турция започнаха в края на май заради застрояването на парка „Гези”, но бързо прераснаха в бунт срещу политиката на премиера Ердоган, насочена към ислямизацията на страната.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed