28 Септ. 2021

Вие сте тук

Новотел се завърна в София

21.03.2013

Най-новият градски хотел в София официално отвори вратите си днес. Той се управлява от френската хотелска верига Accor и е от средния ценови клас, представляван от марката Novotel.

 

Разположен на бул.Цариградско шосе на входа на София, хотелът предлага 178 стаи и 4 апартамента. За разлика от традиционния градски хотел той съчетава функциите на бизнес и ваканционен и предлага удобства и за семейства с деца. За най-малките гости има специално игрално помещение, сервира се детско меню в ресторанта и се предлагат принадлежности за най-малките. До две деца на възраст до 16 години нощуват безплатно, ако  делят стаята с родителите си, а ако са настанени в отделна стая, ползват 50% намаление.

 

Хотелът вече е пълен, каза пред THExperts  Валентин Каназирев, изпълнителен директор на компанията "Маркан", собственик на хотела. Той уточни, че инвестицията в сградата, съчетаваща хотел и офис помещения, е над 22 млн евро. Общата застроена площ е 22 хил. кв.м.  Договорът за управление с френската верига е сключен за срок от 20 години, като предвижда възможност за удължаване два пъти по пет години.

 

Очакванията на генералния мениджър Венсан Дюжарден е хотелът да привлече гости от високия сегмент, тъй като притежава всички конкурентни предимства, необходими за столичен хотел.

 

Веригата Accor се завръща на софийския пазар след близо две десетилетия отсъствие. Столичани си спомнят, че през 70-те години в София бе отворен Novotel Европа – първия хотел от международна хотелска верига. Впоследствие след приватизирането му собствениците развалиха договора за управление с френската компания.

 

За откриването на хотела в София  пристигнаха  Бруно Кудри, главен оперативен директор на компанията за Централна и Източна Европа и Скандинавия, както и Антоан Гуего, главен оперативен директор,  Accor България, Унгария и Словакия. 
 
Хотелската верига разполага с над 3500 хотела в близо 100 държави в света. В Европа броят им е 154. До края на годината предстои да бъдат открити още 15 хотела в Русия, 5 в Турция, 5 в Полша и няколко на Балканите, съобщи Бруно Кудри. 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed