24 Апр. 2024

Вие сте тук

Новооткрит китайски увеселителен парк ще конкурира "Дисниленд"

29.05.2016

Ванда груп (Wanda Group), най-големият частен строителен предприемач в Китай, откри днес развлекателен комплекс, с който ще конкурира Дисни (Disney) и неговия тематичен парк в Шанхай, отварящ врати идния месец, предаде Асошиейтед прес.


Ръководството на Ванда представи "Ванда сити" ("Wanda City") за 3 милиарда долара, намиращ се в столицата Нанчан на югоизточната провинция Цзянси, като символ на китайската развлекателна култура на фона на западното влияние.


Мащабният обект включва тематичен парк за 800 милиона долара, закрит търговски център с кино салони, ресторанти, хотели и най-големия в света океански парк. Очаква се Дисни да отвори своя курорт в Шанхай за 5,5 милиарда долара - най-големия "Дисниленд" (Disneyland) в света - през юни.


Водещ играч в инициативата за глобализация на китайските компании, Ванда инвестира активно във филмовия бизнес и киното и говори открито за националистическата си мисия да отстрани Дисни от местния пазар и да стане развлекателна марка, призната по целия свят, посочва АП.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed