29 Март 2024

Вие сте тук

Нови технологии намаляват кражбите в хотела

20.04.2011

Американската компания «Linen Technology Tracking» е патентовала нов микрочип, който според авторите на разработката ще помогне на хотелиерите да се борят ефективно срещу крабжите на кърпи, халати и други вещи от хотелските стаи, съобщи британският «The Telegraph».

Новата система за контрол на хотелските принадлежности, която скоро ще е на разположение на управителите на хотели, представлява радиочестотен микрочип, вграден в съответната принадлежност, който не се поврежда при пране и се задейства, ако някой от гостите на хотела реши да вземе съответната вещ като сувенир. Алармата сработва в момента, в който съответният предмет напуска пределите на хотела. Микрочипът използва радиочестотния принцип на работа, аналогичен на използвания в магазините.

Използването на хавлиени кърпи с вграден чип на Хаваите например е довело до намаляване на кражбите им над пет пъти – от 4 хиляди до около 750 бр., което в парично изражение е сума в размер на 15 хил. Долара месечно, пише вестникът.

Навлизането на нови технологии в хотела оставя все по-малко възможности на недобросъветстни туристи да си вземат нещо ценно „за спомен“ от хотела, коментира изданието.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed