19 Апр. 2024

Вие сте тук

Нова идея: Донеси си сам

29.05.2012

Няма шега, няма измама – бар Basis, отворен наскоро в центъра на Амстердам, винаги е пълен с посетители. Причината е, че на клиентите на заведението е разрешено да си носят домашна храна или полуфабрикати, които могат на място да стоплят в микровълнова фурна. Заплащат се само напитките.

 

Според съсобственика на бара Ян Шаберг първоначално бар Basis е замислен като социален проект, като място, където хората да се чувстват като у дома. Впоследствие се оказало, че проектът може да носи и приходи. В заведенията на Амстердам обикновено посетителите оставят поне 20 евро на човек. В тези условия

Basis се превръща в естествен избор за онези, които искат да пестят, без да се отказват от удоволствието да излязат и без да променят навиците си.

 

Възможността да си донесат храна не е единствената особеност на заведението. Създателите на проекта на официалния си сайт заявяват, че бар Basis, в който редовно се организират различни изложби и концерти, е готов да се превърне в площадка за творческите експерименти на гостите си.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed