20 Апр. 2024

Вие сте тук

Нова асоциация ще промотира туризма в Североизточна България

23.06.2016

Асоциация "Черноморска Ривиера - Добруджа"  е най-новото регионално сдружение, обединяващо туристическия бизнес в североизточна Бългрия. Представители на Българската стопанска камара, черноморския комплекс "Албена, сдружението за културен туризъм "Еврика" са сред учредителите на създадената днес регионална туристическа асоциация, към която се очаква да се присъединят и голф комплекси край Балчик и Каварна, културният център "Двореца" и други институции.

 

Идеята е тя да насърчава туристическия потенциал на региона и да популяризира на международните пазари бранда "Черноморска Ривиера - Добруджа", а очакваният резултат е регионът да се утвърди като целогодишна туристическа дестинация и да привлича повече посетители от чужбина и страната.

 

Асоциацията ще търси партньорство и с румънски общини за популяризиране на региона и за развитието на алтернативен туризъм, съобщи председателят на новоучредената организация Дарина Аргирова.


Предвижда се насърчаването на алтернативните видове туризъм, като се изгради велоалея от курорта "Албена" към Дуранкулак и Констанца.  Обмисля се старта на ветроходна регата по Северното Черноморие, фокусиране върху кулинарния туризъм, който да привлича ценителите на биопродукти и морски дарове. Ще се търсят възможности и за възобновяване на автомобилното рали "Албена", но надпреварата вече ще бъде с електромобили, съобщиха учредителите на асоциацията.

 

Според Бранимир Ханджиев, главен директор "Международни организации и програми" в Българската стопанска камара идеята е да бъде създадена запазена марка "Черноморска Ривиера - Добруджа" като туристически регион.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed