28 Март 2024

Вие сте тук

Нова авиокомпания се създава в Сърбия

02.01.2012

В Сърбия започва формирането на нова сръбска авиокомпания на основата на Ят еъруейз, която ще бъде освободена от дългове, съобщи в края на миналата година сръбският министър на инфраструктурата и енергетиката Милутин Мърконич, цитиран от ТАНЮГ.

"Компанията ще бъде преструктурирана или ще бъде формирана нова авиокомпания", каза Мърконич, отговаряйки на журналистически въпрос каква ще бъде съдбата на Ят, тъй като търгът за намиране на стратегически партньор на авиокомпанията бе неуспешен.

"Новата компания във всеки случай ще трябва да започне от нулата и мениджмънтът на Ят вече има предложение как ще изглеждат нещата", каза Мърконич.

Изпълняващият длъжността генерален директор на Ят Владимир Огненович съобщи, че програмата за съживяване на авиокомпанията ще бъде готова до средата на януари. Програмата обхваща планове за обновяване на флота на националния авиопревозвач.

В тази връзка ще бъдат възобновени преговорите с Ербъс и ще продължи сътрудничеството с италианско-френската компания за производство на самолети ATR.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed