26 Апр. 2024

Вие сте тук

Николина Ангелкова ще участва в Първата световна конференция за развитие на туризма

19.05.2016

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в Първата световна конференция за развитие на туризма, която ще се състои в Пекин, съобщи пресцентърът на министерството.


Форумът е организиран от правителството на Китай и Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН. Темата на конференцията е "Туризъм за мир и развитие", а акцент в предвидените дискусии ще са новите 17 цели на ООН за устойчиво развитие на света.


В рамките на конференцията ще се състои и Седмата среща на министрите на туризма (формат "G20"), за която българският министър на туризма получи официална покана като наблюдател, се посочва в съобщението.


Днес министър Ангелкова ще участва в дискусионна среща на високо равнище, посветена на устойчивото развитие чрез туризъм, модератор на която ще бъде водещият от Си Ен Ен (CNN) Ричард Куест, допълват от министерството.


По време на визитата си в Пекин министър Ангелкова ще подпише Меморандум за разбирателство в областта на туризма между министерствата на туризма на България и Аржентина като основа за водене на преговори за сътрудничество. Предвидени са и двустранни разговори с представители на туристически администрации от други държави.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed