20 Апр. 2024

Вие сте тук

Нестле изтегля от продажба нудълс Маги в Индия

05.06.2015

Гигантът в хранителната промишленост Нестле (Nestle) изтегля нудълс (азиатски спагети) Маги (Maggi) от магазините в Индия, съобщиха Ройтерс и ДПА.


Необосновани опасения за продукта доведоха до ситуация на объркване за потребителите, посочи индийското подразделение на компанията Нестле Индия. Решихме да изтеглим продуктите, въпреки че са безопасни, се посочва в съобщението. Компанията заяви, че доверието на клиентите и безопасността на продуктите е неин приоритет.


Нестле Индия обещава завръщане на нудълс Маги на пазара, след като ситуацията бъде разяснена.


Магазините в Индия вече започнаха да изтеглят продукта по-рано тази седмица, след като тестове показаха, че той съдържа високи нива на олово и подсилващия вкуса мононатриев глутамат, припомня ДПА.


Правителството в Делхи забрани продажбата на нудълс Маги за 15 дни, след като изследванията показаха, че оловото е над разрешените ограничения в 75% от взетите проби.


Компанията Нестле посочи, че тестовете й са установили, че оловото е в допустимите граници. Говорител на компанията допълни, че в продукта не се добавя мононатриев глутамат, но той се появява естествено в използвани съставки.

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed