24 Апр. 2024

Вие сте тук

Непознатите лица на Летище София във фотоси

16.09.2014

115 фотоса, обединени във фотографска изложба „Летище София – непознатите лица”, представят различните професии на летището.  Автори на изложбата, открита днес на Терминал 2, са Огнян Стефанов и Яне Голев.

 

Еспозицията разказва чрез снимки за основните дейности и звена на аеропорта, но предлага и един по-различен и любопитен поглед към невидимата и до голяма степен непозната страна на работното всекидневие. Зрителят вижда много нови моменти в обезпечаването на едно пътуване със самолет и открива, че удобният и сигурен полет зависи не само от професионалистите в пилотската кабина, а е резултат от работата на голям и добре синхронизиран механизъм от хора.

 

 „Приказка за Летище София с подобни средства и мащаби не е била разказвана досега, което я прави още по-атрактивна. Надяваме се, че чрез снимките успяхме да я разкажем добре” споделиха младите фотографи.

 

Откриването на изложбата беше съпроводено от музикалните изпълнения на квартет „Еолина”. Денят не беше случайно избран – на 16-ти септември преди 77 години Летище София започва официално да функционира като гражданско летище.

 

Фотосите ще дават настроение на пътниците и гостите на аерогарата до края на годината.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed