18 Май 2021

Вие сте тук

На 27 декември започва чартърната програма на летище Пловдив

17.12.2013

С два полета от Москва на 27 декември започва зимната чартърна програма на летище "Пловдив", съобщи директорът му Иван Карнабитов.


Полетите ще се изпълняват от две авиокомпании, като по традиция S7 ще обслужва сезонната редовна авиолиния. Чартърите ще се обслужват от Ербъс 320, като на този етап всички полети са максимално заети, коментира летищният директор. Чартърната програма пловдивската аерогара ще приключи на 28 март, като полетите на двете компании са два пъти седмично, а в пика на сезона - и по три.

 

Тази година отново се очакват и туристи от Ростов на Дон, за които ще се погрижат други две руски авиокомпании, чието разписание е веднъж седмично. По думите на  Карнабитов отново има интерес от Белфаст към Пловдив и се очаква авиокомпания Jet2 да вози пътници всяка неделя до края на зимния сезон. В момента има преговори и за чартъри от Копенхаген, като пътниците са туристи, които също ще почиват в зимните ни курорти Пампорово, Боровец и Банско. Предвижда се полетите да бъдат един път в седмицата от 25 януари до 8 март. Новината е, подчерта Карнабитов, че полетите на Райън еър до Лондон стават отново три в седмицата, а от април се връщат и полетите до Франкфурт.


В по-дългосрочен план летище "Пловдив" работи за редовна линия Бурса - Пловдив, за което на този етап има сериозен интерес от турска страна, коментира Иван Карнабитов.

 

Днес на летище "Пловдив" над 60 деца от дома за деца, лишени от родителска грижа в Нареченски бани и от социалния дом "Олга Скобелева" в Пловдив посрещнаха Дядо Коледа. Той пристигна с редовен полет на Боинг 737 от Лондон, придружаван от Снежанка. Всички деца получиха подаръци, след което ръководството на летището им организира празнична дискотека.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed