29 Март 2024

Вие сте тук

Настаняването като детска игра – хотелите с най-добрите водни пързалки в света

28.05.2014


Източник: The Reef Atlantis

 

Лятната ваканция и слънчевите безгрижни дни за децата неустоимо наближават, а с това и желанието им за интересни развлечения, с които да преживеят дългия списък от книги за четене. По повод деня на детето, търсачката за хотели trivago.bg потърси кои са хотелите с най-забележителните аква паркове, които ще накарат всеки малчуган да решава цяло лято задачи по математика само за да ги посети за награда след това. От Будапеща до Бахамите, от спиращи дъха високоскоростни спускания до тунели минаващи през аквариуми с акули, аква парковете в класацията определено има с какво да изненадат нестихващия приключенски дух на малките посетители.

 

The Reef Atlantis, Paradise Island City, Бахамски острови

Източник: The Reef Atlantis

 

Управляван от същата корпорация като Atlantis The Palm в Дубай, този забележителен хотелски комплекс включва над 3400 стаи и апартаменти, 40 ресторанта и множество развлекателни обекти като казино, театър, комедиен клуб и не на последно място, огромен аквапарк. Необикновеният Aquaventure се простира на цели 141 акра площ и включва 11 басейна и емблематична водна пързалка „гмуркаща“ се при аквариума с акулите.

 

Atlantis, The Palm, Дубай, ОАЕ

 

Източник: Atlantis,The Palm

 

Atlantis, The Palm е внушителен пет звезден резорт разположен на изкуствения остров Палм Джумейра в Дубай. След като отваря врати през 2008, този уникален хотел простиращ се на 110 акра площ не спира да удивлява света със своя мащаб и изобретателност. Водният парк Aquaventure е признат за най-добрият по рода си в Средния Изток и Европа. Най-впечатляващата водна пързалка в него е „Кулата на Нептун“, която привлича смелчаците готови да се спуснат от височината на 9-етажна сграда за една секунда и да се потопят в подводен тунел заобиколен от акули и скатове.

 

 

Orlando World Center Marriott, Флорида, САЩ

 

Източник: Orlando World Center Marriott

 

Американският град Орландо се гордее с някои от най-популярните водни паркове в света като Typhoon Lagoon Disney, Blizzard Beach, Aquatica и Wet 'N Wild. Именно тук се намира и този внушителен хотел от веригата Mariott, който не изменя на градските традиции. Хотелът разполага със забележителен воден комплекс включващ две виещи се водни пързалки на 60 метра височина и една спираща дъха 27 метрова високоскоростна пързалка.

 

 

 

 

 

Ramada Resort Aquaworld Будапеща, Унгария

 

 

Източник:Ramada Resort Aquaworld

 

Пързалки: http://imgec.trivago.com/contentimages/press/images/aquaworld_slides.jpg

Басейн: http://imgec.trivago.com/contentimages/press/images/aquaworld_ext.jpg

Изглед: http://imgec.trivago.com/contentimages/press/images/aquaworld_ext2.jpg

Стая: http://imgec.trivago.com/contentimages/press/images/aquaworld_room.jpg

 

Ramada Resort Budapest разполага с един от най-мащабните и забележителни покрити водни паркове в Европа. Aquaworld е проектиран като реплика на античния храм Ангор Ват в Камбоджа и включва 11 водни пързалки с обща дължина от почти километър под 74 метровия си стъклен покрив. Палмови дръвчета, висящи въжени мостове и пързалки минаващи през мистериозни руини – тук има всичко за едно незабравимо водно приключение.

 

 

 

 

 

 

JungleAquaParkHotel, Хургада, Египет

 

 

Източник: Jungle Aqua Park Hotel

 

Пързалки: http://imgec.trivago.com/contentimages/press/images/jungle_slides2.jpg

http://imgec.trivago.com/contentimages/press/images/jungle_slides.jpg

Стая: http://imgec.trivago.com/contentimages/press/images/jungle_room.jpg

 

Jungle Aqua Park Hotel е огромен ол-инклузив ризорт, разположен на 20 мин от популярния курортен град Хургада. За доброто настроение и развлечение на малките гости, хотелът разполага с 35 водни пързалки и 12 открити басейна. Посетителите със състезателен дух непременно трябва да опитат пързалката за групи, която е най-голямата в комплекса с височина от 20 метра и дължина от 70 метра.

 

 


 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed