28 Март 2024

Вие сте тук

Наплив в Уестминстърското абатство и след кралската сватба

03.05.2011

Хиляди туристи продължават да посещават Уестминстърското абатство, за да видят празничната украса и б останали свет сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън на 29 април, съобщиха от абатството.

Катедралата е била отворена и през уикенда заради повишения интерес на посетителите. Опашката от чакащи достигнала 300 м и стигна чак до сградата на парламента на Великобритания. От абатството бяха принудени да удължат работното време, за да пропуснат всички желаещи.

Особен интерес на посетителите предизвиква „зелената“ премяна на катедралата – преди сватбата тя е украсена с осем живи дръвчета, както и със стотици растения и цветя, създаващи пролетна атмосфера.

Празничната премяна на абатството ще го украсява до 6 май, след което дръвчетата ще бъдат засадени в имението Хайгроув, собственост на принц Чарлз.

Букетът на булката е направен от момини сълзи, зюмбюли, карамфили от сорта, "Sweet William", както и мирта. Всички тези цветя символизират вечната любов, верността и трайността на брака.

Продължават спекулациите къде ще прекара медения си месец кралската двойка. Загадката остава, след като младоженците отложиха медения си месец, а от дворцовата канцелария съобщиха, че ще запазят в тайна  мястото и времето на пътешествието им. От двореца предадоха и искането на младата семейна двойка да бъде учавено правото им на частен живот по време на сватбеното пътешествие.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed