25 Апр. 2024

Вие сте тук

Най-старата уиски дестилерия в света представя уникални бутилки в България

27.09.2012

Най-старата лицензирана уиски дестилерия в света – Kilbeggan, ще представи част от продукцията си в София по време на първия уиски фестивал в България - Whiskey Fest Sofia 2012, съобщиха организаторите.  Специално за фестивала от 4 до 6 октомври в страната пристигат световни уиски-експерти, които ще презентират блендове и марки за ентусиасти. По време на фестивала във Военния Клуб ще бъдат разкрити дълбоко пазени уиски тайни. Истинските почитатели на напитките ще имат възможност да дегустират над 30 различни вкуса, произведени в Ирландия, Шотландия, САЩ и дори Япония.

 

Основана през 1757 г., ирландската дестилерия Kilbeggan ще дебютира с лимитираната серия Kilbeggan Irish Whiskey 18YО. Легендарният експерт Джон Кешмън ще води майсторските класове за ценители “Различната история за Ирландия от най-старата дестилерия в света“.

 

Звезди на Whiskey Fest Sofia 2012 са утвърдени световни имена в уиски индустрията като Робърт Хикс, Гордън Моушън, Дарил Халдан, Уейн Колинс. Всеки от тях ще се срещне с ценители на напитката по време на трите фестивални дни. Гост лекторите ще предложат на желаещите възможност да се докоснат до широка гама вкусове от специални марки, донесени директно от легендарните дестилерии. Световните уиски посланици ще споделят и съвети за отговорна консумация, както и най-подходящи съчетания на уиски с храна.

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed