19 Апр. 2024

Вие сте тук

Най-скъпата елха в света струва 11 млн долара

21.12.2010

THExperts


Ханс Олберц, генерален мениджър на луксозния Emirates Palace Hotel в Абу Даби, в който вчера бe представена най-скъпата елха в света, изрази съжаление, че са прекалили с украсата, съобщиха местните медии. 13-метровата елха, разположена във фоайето на хотела, се оценява на 10 хиляди долара, но е украсена с бижута за 11 млн долара. Общо 181 колиета, диадеми, пръстени и обеци с диаманти, смарагди, сапфири и други скъпоценни камъни са украсили елхата вместо коледни играчки. Управата му пояснява появата на коледното дръвче в държава, където почти всички жители са мюсюлмани, с желанието гостите им да усетят атмосферата на празника, с която са свикнали в собствените си държави.
Според халиф Коури, собственик на галерията, предоставила накитите за украса наелхата, бижутата ще бъдат върнати на собствениците им след празниците.

Повечето хтели в Залива се надпреварват по пищност в коледната украса и празниците, но седемзвездният Emirates Palace Hotel надмина всички по екстравагантност. Още през януари хотелът предложи уикенд-пакет на стойност 1 млн долара на гостите си. За тази цена те получават личен бътлър, майбах на разположение по време на престоя си, личен джет и хеликоптер за пътуванията в региона.

През май пък в хотела монтираха златен диспенсер, като с това той стана първото място извън Германия със златен вендинг автомат.

Междувременно порталът Hotels.com направи класация на най-интересните и необичайни коледни елхи в хотели. На първо място е класирана елхата в хотел Grand Prince Akasaka в Токио, чиято гирлянда изпъква дори на фона на бляскавите огньови на високотехнологичната столица на Япония.

В хотел First Skt Petri в Копенхаген гостите могат да се любуват на творбата на британския художник Бижоар – елха от стъклопласт, покрита с 24-каратово злато. В столицата на Дания има общо 30 подобни коледни дръвчета, декорирани от дизайнери от световна класа. Всички те ще бъдат продадени на търг след коледните празници.

В класацията намира място и елхата в лондонския Ritz. Тя обаче е шедьовър не на дизайнер, а на природата. Украсена е с класически червени и златни топки, а в подножието й има много подаръци за гостите на хотела.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed