28 Март 2024

Вие сте тук

Най- популярните бързо развиващи се дестинации

08.04.2013

Три европейски града в десятката на най-бързо развиващите се, а следователно и най-перспективните  туристически дестинации в света. Киев, Москва и Торино заемат съответно трето, девето и десето място.  Това показват отзивите на милиони туристи, оставени от потребителите на на TripAdvisor и анализирани от експертите на компанията. 

 

На първо място в класацията е аржентинският курорт Мар дел Плата. Някога място, избрано за изграждане на вили и втори       жиmar del plataлища на местния елит, днес е ваканционно селище за туристи с всякаква дебелина на портфейла.  Близо 15 км пясъчни плажове са на разположение на посетителите . Топ-сезонът е през януари и февруари, когато тук се стичат тълпи от туристи, но заради мекия си климат курортът е подходящо място за всички сезони. Освен да се припичат на плажа туристите могат да се запознаят с аржентинското изкуство, да се насладят на ястия, приготвени от прясна риба и да си купят ръчно направени сувенири от местните жители.


sao paolo

 

Следва бразилският  най-големият град в Южна Америка Сао Паулу. Етническото разнообразие е довело до разнообразие в кулинарията, изкуството и традициите, които с интерес проучват туристите. 

Международна кулинария привлича гастрономи и любители на вкусната храна. Музеи от световна класа, ботаническата градина, обиколка на околностите на града и невероятно добрите възможности за шопинг привличат туристите.  

 

 

 

Столицата на Украйна Кkievиев, преживяла нашествието на татарско-монголските племена, Втората световна война и Чернобил, заема трета позиция, пише TripAdvisor.  Със своите театри, музеи и катедрали градът е и център на украинската култура. 

Експертите са изброили общо 322 неща, които могат да се правят в Киев,  но най-важните забележителности са катедралата Св.София, военният музей и националната опера.

 

                                                                                                                                                                                                             Столицата на Уругвай Монтевидео е четвърта по привлекателност за туристите. Красотата на колониалната архитектура и спокойствието водят тук туристи от всички краища на света. Към това се добавят и красивите плажове за онези, които не си представят без тях почивката си. След поход из музеите или ден, прекаран на плажа, нощта преминава под ритмите на танго или кандомбе.

 

perthПърт, Австралия, е в средата на класацията.  Разположен на брега на река Суон (пр. – Лебедова река),  между Индийския океан и пустинята, градът привлича все повече туристи. Популярен е сред семейства с деца, сърфисти, дайвъри и просто хора, които обичат да поплуват .

Мексико сити с руините на столицата на ацтеките Теночтитлан е класиран на шеста позиция. Посещение на Националния музей на антропологията е отлично въведение в културата на древните обитатели на Мексико. Пирамидите и руини от градовете на ацтеките допълват предлагането.

 

hobartХобърт отново ни връща в Австралия, поставен на седмо място. Казват, че това е най-очарователният град на югоизточния бряг на континента и уникално място, привличащо с културата и архитектурата си.

Гуадалахара, Мексико,  привлича с историческия си център,  многобройните музеи, църкви и паркове. Съвсем наблизо е градчето Текила, родина на едноименната прочута мексиканска напитка, както и няколко очарователни места, известни със занаятите си.

Столицата на Русия Москва впечатлява с контрастите си и с многобройните места, свързани с историята на страната. Червеният площад, катедралата Василий Блажени, мавзолеят, музеят на КГБ са символи на великото и ужасно минало на руската столица, които й отреждат девето място.

Торино, столица на италианската провинция Пиемонт, е на последната десета позиция. Жителите на града са най-горди със спортните си коли и шоколада. Също тук може да се види една от най-впечатляващите колекции на египетско изкуство в света.  Гастрономия, винени турове и трюфели са сред най-популярните в четвъртия по големина град в Италия

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed