01 Май 2024

Вие сте тук

Най-красивите басейни на покрива

08.02.2011

THExperts

 

Басейн на покрива на хотела – понякога това е признак на свръхурбанизираност на територията, друг път – на екстравагантност, но във всички случаи е възможност, от която хотелиерите се възползват, за да привлекат повече гости. Да се любуваш на красиви гледки, докато си отпиваш от коктейла пред басейна е мечта на мнозина. Ето една класация на най-красивите басейни на покрива на хотелите на TripAdvisor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marina Bay Sands, Сингапур
 Този хотел поразява гостите  си – три небоскъргача, съединени с покрив, върху който на 57-я етаж е изграден огромен басейн. Разбира се, оттук се разкрива фантастична панорамна гледка към града. За желаещите да се полюбуват на гледката, е определена такса, но гостите на хотела го посещават безплатно.

Звучи прекрасно, нали? Но не е точно така – гостите на хотела се оплакват, че външните посетители им пречат да се наслаждават на почивката и ги тормозят, опитвайки се да ги снимат, докато плуват в басейна или отпиват от коктейла си на бара. Друго оплакване са надутите цени и низкото за цената равнище на обслужване.

 

Thompson, Торонто, Канада
Съвсем наскоро, едва през юни 2010 года на 16-я етаж на хотела бе открит малък хотел, откойто се разкрива страхотна гледка към небостъргачите на Торонто. Стаите в този дизайнерски хотел са уютни и красиви, а отоплението е подово-лъчисто.

Лъжица катран в бъчвата мед са твърде тънките стени, които позволяват да се чува всичко, което става в съседната стая.

 

Harbour Plaza Hotel, Хонконг
На покрива на хотела е изграден уникален открит басейн с прозрачни стени, така че посетителите могат да се любуват на гледката дори когато са под вода. Допълнителна причина да се посети хотелът са уютните стаи, дружелюбният персонал, вкусната кухня в ресторанта и оптималното съотношение между цени и качество.

 

Old Sydney Holiday Inn, Сидни, Австралия
Знаете ли откъде можете да разгледате най-добре Сидни? От басейна на хотел Old Sydney Holiday Inn, серазбира ! Точно от тук можете да видите сградата на операта и огромния мост Харбор Бридж. Макар че басейнът не е голям и доста обикновен, гостите на хотела с удоволствие го посещават, за да могат да се насладят на гледката на най-красивите пейзажи на австралийския град. Хотелът не разочарова гостите си: след водните процедури те могат да се върнат в комфортната си стая или да опитат кулинарните изкушения, приготвени от главния готвач.

 

Hotel the Vino, Фунчал, Португалия
В малкото португалско градче, потънало в зеленина, ще намерим дизайнерски хотел с открит басейн на покрива. От тук може да се разгледа едва ли не целият остров Мадейра. Гостите се наслаждават на изискания и лаконичен лукс на стаите и апартаментите, на изящното съчетание между местна и френска кухня в менюто на ресторанта, интересните процедури с вино в СПА центъра.

 

Grand Hotel Central, Барселона, Испания
Басейнът се извинява над един от най-красивите испански градове – над Готическия квартал на Барселона. Хотел Grand Hotel Central – е прекрасна отправна точка за екскурзии из града. Но гостите му се оплакват, че макар стаите да са просторни и чисти, самият хотел депресира с мрачните си унили тонове и минималното осветление.

 

Hotel Udai Kothi, Удайпур, Индия
Ако се качите на покрива на Hotel Udai Kothi в Удайпур, не само ще разгледате от високо старинните дворци, но и ще се почувствате като в приказка – каменни беседки, които приличат на дантела, орнаменти в стар индийски стил, разкош и комфорт. Но дори този прекрасен хотел не е лишен от общоиндийските недостатъци като недостатъчна чистота и прекалено спокойствие на персонала, пишат гостите му в TripAdvisor.

 

Intercontinental, Хонконг
Басейнът на покрива на хотела сякаш се слива с водата на залива. Всъщност, панорамната гледка може да се наблюдава и от ресторанта, който е също на покрива. При всичките си достойнства и тук гостите са намерили недостатъци – персоналът не се отнасял с достатъчно уважение към гостите, а в някои стаи не работели климатиците.

 

Habita Monterrey, Мексико, Мексико
Вотопляемия басейн на покрива на хотел Habita Monterrey гостите могат да плуват през всички сезони. Ако пък им стане твърде горещо, могат да минат в съседния басейн, където водата е хладка. Пак тук могат да изпият чаша кафе или нещо по-силно. От покрива и от всички стаи на горните етажи на хотела се разкрива зашеметяваща гледка към съседните планине. Съдейки по отзивите на гостите му, този хотел е наистина безупречен.

 

Fullerton Bay, Сингапур
Дори да повярват на отрицателните отзиви на гостите за хотел ЕMarina Bay Sands, гостите на Сингапур имат още една възможност да се полюбуват на гледките от ръба на басейна. Трябва само да изберат друг модерен хотел в града - Fullerton Bay.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed