24 Апр. 2024

Вие сте тук

Най-доброто от България - скоро във всеки телефон

10.10.2013

Д-р Барбара Пейдж-Робъртс, консултант по международен маркетинг, британска гражданка, живееща в България от години, представи пред политици, бизнесмени и дипломати най-новото приложение за айпад THE BEST OF BULGARIA (“Най-доброто от България”). В продължение на две години д-р Робъртс и ръководеният от нея екип от български дизайнери, фотографи, автори, уеб девелопъри и редактори, разработва уникален и престижен продукт, чиято цел е да привлече интереса към България.

 

THE BEST OF BULGARIA е първото от поредица приложения на български и на английски езици, създадени за хора, които се интересуват от България, от хора, които ОБИЧАТ България. Най-доброто от България е представено предимно чрез фотографии с изключително качество и кратък текст. В приложението са събрани 420 авторски снимки, направени от 52-ма фотографи в 80 градове и села на страната и подредени в 15 категории, които илюстрират причините, поради които обичаме България.

 

Специален раздел представя и 18 българи, чиито постижения в различни области на науката, спорта, културата и обществения живот са повод да се гордеем. Сред тях са Карл Джераси, Джон Атанасов, Ирина Бокова, Елиас Канети, Теодосий Спасов, Йордан Йовчев, Ралица Василева.

 

„Създадох проекта, защото обичам България”, споделя д-р Барбара Пейдж-Робъртс и добавя: „Много бих искала чрез него да насърчим младите българи, които живеят в България или в чужбина, да мислят позитивно за Родината си и за постиженията на нейния народ. И още – ако сте българи, живеещи в чужбина, и искате да се похвалите със страната си на своите приятели, или пък да разкажате на децата си за тази страна и нейния народ, или сте гости на България и искате да я опознаете по-добре, или пък просто имате желание да научитe повече за България – приложенията THE BEST OF BULGARIA са за вас.”

 

На 18 октомври в Брюксел д-р Барбара Пейдж-Робъртс ще представи проекта в рамките на Деня на добрата новина – България, целта на който е да покаже, че има и добри новини, свързани с България. Организатор на събитието е група неправителствени организации с координатор Бриджит Чернота, ръководител на Европейската комисия в България до приемането ни в Европейския съюз през 2007 г.

 

Демонстрационната версия на приложението вече набира популярност в интернет, като интересът към него е както от страната, така и от чужбина. Според статистиката 27% от изтеглените продукти са от България, 20% от САЩ, 17% от Русия, 18% от различни европейски държави. До края на октомври пълната версия на приложението ще се предлага в електронния магазин за приложения на Apple. Предвижда се да бъдат пуснати и версии за iPhone и Android.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed