28 Март 2024

Вие сте тук

Най-добрите плажове в света през 2015 г

24.02.2015

Само три европейски плажа влязоха в първата десятка на световната класация на най-добрите плажове за 2015 г. на TripAdvisor, най-големия сайт за пътешествия.

Испания, Гърция и Италия са трите европейски държави, чиито плажове са удостоени с наградата.

 

Отличието Travelers’ Choice™  в категорията „най-добри плажове“ в света се присъжда за трета поредна година след анализ на милиони отзиви на туристите, събрани през последните 12 месеца. Има и отделни класации за всеки континент и регион – Азия, Африка, Карибския басейн, Европа, Южна Америка, Океания, Великобритания и САЩ.

 

 

 В края на зимата повечето хора си мечтаят за плажове, така че сега е моментът, след като се запознаят с класацията на най-добрите места за събиране на слънчеви лъчи, да си изберат тяхното, коментират от TripAdvisor. Офертите в близките хотели стартират от 40 долара за нощувка, като горна граница не се определя.

 

Най-скъпа излиза почивката на архипелазите Фернанду ди Нороня в Бразилия, Лос Рокес във Венецуела и Диани бийч в Кения. Средната стойност на нощувката в хотел на тези острови е 230 долара.

 

Има и плажове, чиито хотели предлагат наистина изгодни и достъпни оферти. Например, нощувка в хотел Island Jewel Inn на остров Бoракай на Филипините струва 40 долара. Хотел Phu NaNa Boutique Hotel на плажа Раваи в Таийланд предлага на гостите си стая за 70 долара за нощувка. Онези, които предпочитат да останат в Европа, могат да изберат плажа Далян в Турция, където нощувката стартира от 60 долара.

 

Най-добрите плажове в света, избрани от туристите:

1.Baia do Sancho, Фернанду диНороня, Бразилия

2.Grace Bay, Провиденсиалес, Tъркс и Кайкос

3.Rabbit Beach, Лaмпедуза, Италия

4.Playa Paraiso Beach, Кaйо Ларго, Куба

5.Playa de Ses Illetes, Фoрментера, Испания

6.Anse Lazio, остров Праслен, Сейшелски острови

7.White Beach, остров Бoракай, Филипини

8.Flamenco Beach, Кулебра, Пуерто Рико

9.Whitehaven Beach, архипелаг Уитсанди, Aвстралия

10.Elafonissi Beach, Елафониси, Гърция

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed